Artist

Arts, design & creativity!

FAQ

This page is in Swedish.

 

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM KREATIVITETEN

Vilka är dina huvudstilar inom måleri och konst?

Jag inspireras av impressionism och surrealism, men jag blandar olika tekniker. Har generellt två stilar: inom traditionellt måleri är det mycket färger, uttryck, kludd och kontraster. Inom mer illustration och design är det gärna åt serietecknings-hållet eller barnbokshållet. Tecknar även åt det (hyfsat) realistiska hållet ibland, men då mer när det kommer till ljus och skuggor. Strävar inte efter att efterlikna ett fotografi.

Spelar du mycket musik offentligt (uppträdanden)?

Nej. Jag har gjort det lite tidigare och gör det ibland om jag får ”tillfälle” men det är inget mål jag har att göra. Jag har lite scenskräck och har insett efter flera försök att det inte känns naturligt för mig att spela ute; inte att spela för publik som ett arrangerat ”uppträdande” i alla fall. Sätter mig dock gärna och spelar lite avslappnat för andra som en kul grej, det har jag inga problem med 🙂 Men vem vet, kanske jag spelar mer ute i framtiden ändå… Haha! Jag tycker faktiskt det är roligare att spela in videos eller ljudinspelningar med min musik än att spela live. Det är lite av ett specialintresse jag har, att leka med ljud och inspelningar alltså. Så rent musikaliskt satsar jag nästan hellre på det och att skriva egna kompositioner som jag kan publicera online.

Hur gör du dina digitala illustrationer/”mixed media arts”?

Jag målar grunden i tusch eller Promarkers (Winsor & Newton) samt fineliners (Pigma Micron) (ibland är grunden dock bara en vanlig blyertsskiss…) sedan scannas den in i datorn och så lägger jag på färg och effekter i Photoshop med min Wacom ritplatta.

Har du byggt din hemsida själv?

Ja, med WordPress i mitt webbhotell (One.com). Mina kunskaper inom kodning är begränsade men jag har använt lite grundläggande kodning för att formatera olika delar av hemsidan. All grafik på hemsidan är givetvis också skapad av mig 🙂 Själva hemside-layouten heter ”Topiary Garden” och grunden är inte min även om jag har bytt ut all grafik och ändrat lite i mallen, utan grunden är skapad för WordPress av en developer. Genom åren har jag haft helt egenskapade hemsidor dock som vart kodade helt eller nästan helt från grunden, och dessa går att se i mitt Art Gallery i kategorin ”Graphic design & web design”.

Vad har du för stil inom musik (genre)?

Jadu… Det blir ganska experimentellt, men åt det klassiska hållet. Jag gillar klassisk musik. Men då jag har mycket annorlunda instrument och även folklore-instrument så tenderar min musik att bli även lite åt folk och new age-hållet. Så skulle nog säga att min stil är klassisk musik med influenser av folkmusik och new age. Men givetvis går jag utanför mina genrer ibland.

 

Fler frågor + svar kommer.